435
05.03.2024
Жобаның идеясы микробтық ферменттерді – ПЭТ гидролазаларын және ПЭТ гидролитикалық белсенділігі бар штамдарды пайдалана отырып, пластик қалдықтарының ферментати...
Толығырақ393
05.03.2024
Өзектілігі Жобаның идеясы жаңа азық-түлік және фармацевтикалық мақсаттағы өнімдерді ала отырып, ақуыз компоненттерін кезең-кезеңімен оқшаулау арқылы бие сүті...
Толығырақ475
05.03.2024
Зерттеу өзектілігі Қазақстанда халық санының артуы азық-түлік, оның ішінде ет тұтынудың артуына алып келеді. Ұлттық статистика бюросының мәліметі бойынша, Қа...
Толығырақ542
05.03.2024
Өзектілігі Кене арқылы қайталанатын қызба (КҚҚ) – апирексия кезеңдерімен үзілген бірнеше қызба ұстамалары түрінде көрінетін инфекциялық-интоксикациялық синдр...
Толығырақ513
05.03.2024
Coxiella burnetii - Ку безгегінің этиологиялық агенті. Біз алған алдын ала деректер Қазақстанның оңтүстік өңірінің тұрғындарында осы патогенге антиденелердің жо...
Толығырақ